Hesteterapi

Hvad er fysiurgisk hesteterapi?

Fysiurgisk hesteterapi er en gennemgang og afbalancering af din hest, der forbedrer bevægeligheden og trivslen hos din hest.

Jeg arbejder ud fra, det du som ejer fortæller mig, og ud fra en ganganalyse, hvor jeg ser hvordan hestens krop bevæger sig. Jeg mærker også hesten kort igennem efter spændinger og restriktioner. På den måde finder jeg din hests udfordringer, og planlægger mit arbejder ud fra det.

En afbalancering påstår af forskellige teknikker fra massage, kranio sekral terapi, ledmobilisering, akupressur og strækøvelser, hvorunder jeg har en masse værktøjer til at afhjælpe mange forskellige problemstillinger.

Massage

Massage hjælper med at løsne op for spændinger og øge blodcirkulationen i hestens muskler.

Kranio sekral terapi

Kranio sekral terapi (KST) en mild metode til at afspænde både muskler, led, ligamenter og andet blødvæv.
Jeg arbejder kun med den mekaniske kranio sekral terapi, som er en kemisk afspænding i hestens nervesystem.

Laserterapi

Laseren kan komme endnu dybere end man kan med hænderne og kan løsne spændinger og låsninger.

Det sker ved at laseren tilfører energi til kroppens egne celler, som derfor kan arbejde hurtigere på at løse de problematikker der er.

Ledmobilisering

Ledmobilisering er når der bruges forskellige bevægelser og tryk på hestens led for at øge bevægeligheden.
Ledmobilisering kan hjælpe med at øge blodcirkulationen i området, samt løsne op for eventuelle låsninger i leddet, som kan forårsage smerte og begrænse bevægeligheden.

Strækøvelser

Strækøvelser kan både bruges til at tjekke og øge fleksbiliteten i muskel- og andet blødvæv.
Strækøvelser er også ofte noget som du som ejer kan hjælpe din heste til at blive endnu bedere.

Det gode ved strækøvelser er, at du som hesteejer også kan være med til at gøre din hest endnu bedre. Du kan få vist nogle øvelser, som du nemt kan udføre på daglig basis og give din hest en hjælpende hånd.

Akupressur

Akupressur er en teknik, der har sine rødder i traditionel kinesisk medicin og bruger samme punkter som akupunktur. Akupressur kan hjælpe med at lindre smerte, reducere stress, øge blodgennemstrømningen, og forbedre kroppens generelle balance og funktion. Det er en sikker metode, som med fordel kan bruges sammen med andre teknikker.

Hvad er forskellen? Hestemassør eller Fysiurgisk Hesteterapeut?

En Fysiurgisk Hesteterapeut arbejder med mange forskellige teknikker, hvor der både er fokus på led og bindevæv, og ikke kun muskler. Vi har også kendskab til hestens hove, ernæring af heste og sadler. På den måde har vi baggrundsviden til bedre at kunne vurdere hesten og de eventuelle problemstillinger der er.

Denne viden er kun for at mit udgangspunkt i arbejdet med din hest er bedre. Hvis du mangler hjælp inden for disse felter, vil jeg henvise dig til en fagperson, med længere uddannelser netop inden for den faggruppe.

Den almindelige hestemassør, vil arbejde med forskellige massage teknikker og hovedsageligt arbejde med musklerne. Der kan selvfølgelig godt være hestemassører, som har efteruddannelser inden for andre områder.

Det vigtige er at du som hesteejer, stiller krav til dine fagpersoners uddannelse og spørger ind til dette. På den måde er du mere sikker på at finde den type af fagperson, som passer til dig og din hest.

Kontakt Ninna Blowers – Fysiurgisk Hesteterapi

Har du spørgsmål? Kontakt mig og lad os tage en uforpligtende snak

Finder du ikke nok informationer om din ønskede opgave her på hjemmesiden, er du altid meget velkommen til at kontakte mig til en uforpligtende snak og eventuelt et tilbud på opgaven.

Ring til mig på telefon (+45) 36 20 60 01 eller send en mail til info@ninnablowers.dk. Jeg besvarer din henvendelse hurtigst muligt.